PIENIŠKA MAKARONŲ SRIUBA - Nr. 79

Maistingumas:
Baltymai7,68 g
Riebalai7,56 g
Angliavandeniai22,77 g
Energinė vertė189,84 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo175,00175,00
Makaronai, aukšč. rūšies20,0020,00
Sviestas (75%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Makaronai sudedami į verdantį vandenį, apverdami (makaronai 15-20 min.,naminiai lakštiniai 10-20 min., vermišeliai 5-7 min.);
  • Vanduo nupilamas, o makaronai sudedami į verdantį pieno bei vandens mišinį, pasūdoma;
  • Sriuba paskaninama sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.