PIENIŠKA GLEIVINGOJI PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA - Nr. 82

Maistingumas:
Baltymai4,77 g
Riebalai5,69 g
Angliavandeniai18,04 g
Energinė vertė142,48 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/83,00
Perlinės kruopos20,0020,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perrinktos kruopos nuplaunamos, užpilamos vandeniu ir mirkomos ;
  • Vanduo nupilamas ir užvirinamas;
  • Kruopos suberiamos į verdantį vandenį, kuriame jos mirko, ir verdamos ant silpnos kaitros maždaug 2 val.
  • Išvirus perkošiama;
  • Pasūdoma;
  • Nuoviras užvirinamas, pakaitintas kiaušinių ir pieno mišinis supilamas į praaušusią iki 75° C sriubą;
  • Neužvirinti, nes koaguliuosis kiaušiniai;
  • Patiekiant sriuba paskaninama sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.