PERTRINTA BULVIENĖ - Nr. 85.1

Maistingumas:
Baltymai5,33 g
Riebalai2,34 g
Angliavandeniai25,94 g
Energinė vertė146,09 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,5%50,0050,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)100,0075,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)110,0075,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)115,0075,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)120,0075,00
Bulvės ( nuo 03.01)125,0075,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Kvietiniai miltai, I rūšies3,003,00
Vištos kiaušiniai 1/85,00
Vanduo arba sultinys (57)110,00110,00
Sviestas 82%3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Į verdantį vandenį ar sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės ir verdamos mažame vandens kiekyje 15 min. ant silpnos kaitros.
  • Prieš baigiant virti sudedamos šiaudeliais supjaustytos šutintos morkos.
  • Suminkštėję produktai pertrinami.
  • Kad sriuba būtų tiršta, vientisa ir sutrinti tirščiai nenugrimztų į puodo dugną, įdedama baltojo padažo.
  • Tirščiai praskiedžiami karštu pienu ir virintu vandeniu arba sultiniu iki normalaus tirštumo, pasūdoma ir užvirinama.
  • Iki 95ºC praaušusi sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinio ir pieno mišiniu.
  • Užvirinti negalima.
  • Sriuba paskaninama sviestu.
  • Gaminama apie 40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.