TRINTA MORKŲ SRIUBA SU SAUSUČIAIS - Nr. 90

Maistingumas:
Baltymai5,08 g
Riebalai5,76 g
Angliavandeniai20,88 g
Energinė vertė155,62 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės25,0020,00
Morkos95,0075,00
Baltasis padažas:0,000,00
Kvietiniai miltai, aukšč.rūšies3,003,00
Sviestas (72%)3,003,00
Vanduo arba kaulų sultinys (95)70,0070,00
Vištų kiaušiniai, II kat.(trynys)1/82,00
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Pyragas (sausučiams)15,0015,00
Išeiga:250/2.5/15 (267.5 g)
  • Bulvės ir morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Į nedidelį kiekį verdančio vandens sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, o po 10-15 min. morkos;
  • Verdama ant silpnos kaitros;
  • Šutinti produktai pertrinami kartu su nuoviru ir sumaišomi su baltuoju padažu;
  • Tirščiai praskiedžiami pienu ir vandeniu ar sultiniu iki normalaus sriubos tirštumo;
  • Pasūdoma;
  • Užvirinama ir verdama 10-15 min.;
  • Praaušinta iki 75° C sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinių ir pieno mišiniu;
  • Patiekiant įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.