PERTRINTA MORKŲ SRIUBA - Nr. 90.1

Maistingumas:
Baltymai5,78 g
Riebalai4,99 g
Angliavandeniai23,01 g
Energinė vertė160,06 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,5%75,0075,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)25,0020,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)27,0020,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)29,0020,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)30,0020,00
Bulvės ( nuo 03.01)32,0020,00
Morkos ( iki sausio 1d)95,0075,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 100,0075,00
Kvietiniai miltai, I rūšies3,003,00
Vištos kiaušiniai 1/85,00
Vanduo arba sultinys (57)70,0070,00
Sviestas 82%3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Į verdantį vandenį ar sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, po 15 min. supjaustytos morkos.
  • Verdama ant silpnos kaitros.
  • Šutinti produktai pertrinami kartu su nuoviru ir sumaišomi su baltuoju padažu.
  • Tirščiai praskiedžiami pienu ir vandeniu ar sultiniu iki normalaus sriubos tirštumo.
  • Pasūdoma.
  • Užvirinama ir verdama 10-15 min.
  • Praaušinta sriuba iki 75ºC užbalinama pakaitintu kiaušinių ir pieno mišiniu.
  • Patiekiant įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.