PERTRINTA ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ SRIUBA - Nr. 91

Maistingumas:
Baltymai5,39 g
Riebalai4,76 g
Angliavandeniai14,42 g
Energinė vertė122,07 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo50,0050,00
Morkos13,0010,00
Konservuoti žali žirneliai75,0060,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies3,003,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/23,00
Vanduo arba mėsos sultinys ( 96)125,00125,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, šutinamos;
  • Į nedidelį kiekį verdančio vandens sudedami konservuoti žali žirneliai ir šiaudeliais supjaustytos šutintos morkos;
  • Daržovės šutinamos ant silpnos kaitros, o paskui pertrinamos kartu su nuoviru;
  • Kad sriuba būtų tiršta, vientisa ir tirščiai nenugrimztų į puodo dugną, įdedama baltojo padažo;
  • Tirščiai praskiedžiami pienu , vandeniu ar sultiniu iki normalaus sriubos tirštumo;
  • Pasūdoma;
  • Užvirinama ir verdama 10-15 min.;
  • Praaušusi iki 75° C sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinių ir pieno mišiniu;
  • Užvirinti negalima;
  • Patiekiant į sriubą įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.