PERTRINTA PIENIŠKA RYŽIŲ SRIUBA - Nr 92.1

Maistingumas:
Baltymai3,77 g
Riebalai3,85 g
Angliavandeniai11,27 g
Energinė vertė94,82 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžiai10,0010,00
Pasterizuotas pienas 3,2 proc.100,00100,00
Kiaušiniai, II kat 1/58,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Ryžių kruopos sudedami į verdantį vandenį ir verdami 15 min. ant silpnos kaitros.
  • Išvirus nuoviras nupilamas, virti ryžiai pertrinami ir praskiedžiami karštu nuoviru iki normalaus sriubos tirštumo, pasūdoma, ir užvirinama.
  • Pertrinta iki 75º praaušusi sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinių ir pieno mišiniu.
  • Užvirinti negalima.
  • Patiekiant įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.