SKAIDRUS MĖSOS SULTINYS - Nr. 96

Maistingumas:
Baltymai4,32 g
Riebalai2,14 g
Angliavandeniai0,49 g
Energinė vertė38,53 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Maistiniai jautienos kaulai63,0063,00
Kotletinė jautiena28,0021,00
Kiaušiniai (baltymai nuskaidrinimui)1/62,00
Morkos3,002,00
Petražolių arba salierų šaknys2,001,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Išeiga:250 g
  • Sultinys verdamas tai kaip nurodyta receptūroje;
  • Mėsa sultiniui skaidrinti permalama, užpilama šaltu vandeniu ( 1,5-2l vandens 1 kg mėsos), pasūdoma ir laikoma šaltoje patalpoje 1-2 val;
  • Į masę sudedami lengvai išplakti kiaušinių baltymai ir iš lėto išmaišoma;
  • Išvirtas sultinys atvėsinamas iki 50-60° C;
  • Dalis supilama į mėsos tyrę ir išmaišoma;
  • Visas mėsos mišinys supilamas į sultinį ir iš lėto išmaišoma;
  • Pridedama ropinių svogūnų, prieskoninių šaknų;
  • Sultinys su skaidrinimo mase verdamas silpnai kaitinant 1-1,5 val., kol skaidrinimo masė nusėda ant dugno;
  • Baigiant virti nuo sultinio nugraibomi riebalai, sultinys atsargiai perkošiamas ir vėl užverdamas;
  • Tokį mėsos sultinį galima vartoti 2 val.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.