SKAIDRUS KAULŲ (MĖSOS) SULTINYS - Nr. 97

Maistingumas:
Baltymai5,83 g
Riebalai3,05 g
Angliavandeniai0,49 g
Energinė vertė52,78 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Maistiniai jautienos kaulai63,0063,00
Jautiena (mentė, krūtininė dalis)33,0030,00
Morkos3,002,00
Petražolių arba salierų šaknys2,001,00
Ropiniai svogūnai3,002,00
Išeiga:250 g
  • Mėsos ir kaulų ( dažnai vadinamas tiesiog mėsos) sultinys iš pradžių ruošiams kaip kaulų sultinys, tik likus 2-3 val. iki virimo pabaigos sudedami 1,5-2 kg dydžio mėsos gabalai;
  • Užvirinus nugraibomos putos ir toliau lėtai verdant sultinys bus skaidrus;
  • Mėsoje yra daug medžiagų, kurios suteikia sultiniui gerą, malonų skonį, aromatą ir gelsvą spalvą;
  • Šis sultinys tinka sriuboms virti ir kaip atskiras patiekalas.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.