SKAIDRUS VIŠTIENOS SULTINYS - Nr. 98

Maistingumas:
Baltymai5,91 g
Riebalai4,51 g
Angliavandeniai0,69 g
Energinė vertė66,96 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
* Vištos, II kat., arba50,0045,00
* kalakutas, II kat., arba50,0043,00
* paukščių kaulai156,00156,00
Virtos paukštienos masė:31,0031,00
Kiaušinio baltymas 2,002,00
Morkos3,002,00
Petražolės (šaknys) arba salierai (šaknys)3,002,00
Ropiniai svogūnai2,502,00
Išeiga:250 g
  • Vištiena arba susmulkintos vištienos atliekos užpilamos šaltu vandeniu, pamažu užvirinama ir nugraibius putas verdamos;
  • Likus 40 min., iki virimo pabaigos, įdedama prieskoninių daržovių ir dar verdama;
  • Tinkamai verdamas vištienos sultinys esti skaidrus. Jį pakanka perkošti;
  • Išplakti baltymai praskiedžiami šaltu vandeniu, įdedama druskos, citrinos rūgšties ir maišant supilama į atvėsintą iki 75° C vištienos sultinį;
  • Sultinys greitai užvirinamas ir lėtai verdamas, kol pasidaro skaidrus, tada perkošiamas ir karštas patiekiamas su virtos vištienos arba kalakutienos gabaliukais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.